Home


De praktijk


BehandelingenStoelmassage


Tarieven & Vergoeding


Contact

Behandelingen

In het eerste consult wordt samen met de cliënt het behandelplan besproken afhankelijk van de klachten die men heeft. Tenslotte moet hij/zij aan zijn eigen herstel actief meewerken. De volgende behandelingen kunnen o.a. ingezet worden:

Manuele therapieën: 
Het genezend effect ligt voornamelijk in het wegwerken van spierblokkades, het verbeteren van de doorbloeding, ondersteuning in het ontgiftingsproces, het activeren van de warmtehuishouding en intensiveren van het zenuwstelsel. De therapeut gebruikt de huid als werkterrein en maakt werkt hierdoor op de reflectorische werking van de organen(stelsels).
  • Massagetherapie is een klassieke massage die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Vooral de diverse vormen van ontspanningsmassages zorgen voor een diepe rust op lichamelijk en mentaal niveau. Ze helpen het verkrampte lichaam te ontspannen.  
  • DermaSegmentale Reflexologie (DSR) is een dieptemassage die uitgevoerd wordt op huidsegmenten, bindweefsel, spierweefsel en het bot.  
  • PodoSegementale Refelxologie (PSR) ligt in het verlengde van DSR en wordt meestal gecombineerd. Via de huidsegmenten in de voet worden vooral de inwendige organen behandeld.
  • Preventieve Manuele lymfedrainage is een zachte behandeling die basaal gericht is op het lymfevatenstelsel met als hoofddoel drainage van vocht maar heeft ook een sterk ontgiftende werking en versterking van de immuniteit.
Voedingstherapie:
“Je bent wat je eet”. Het belang van voeding voor onze gezondheid is niet meer te onderkennen. Verkeerde voeding kan leiden tot verstoringen in lichaam en geest. Terwijl voeding juist een opbouwende werking moet hebben en nieuwe energie moet aanvoeren in je lichaam. Gerichte en individuele voedingstherapie brengt verbetering in het spijsverteringsstelsel en heeft een genezende werking op verzwakte en/of aangetaste organen en ziektebeelden. Er kan gewerkt worden op diverse terreinen zoals het aanpakken van een pathologisch probleem tot een uniek persoonlijk voedingsadvies gefilterd vanuit het individuele therapieverloop.
 
Relaxatietherapie: 
Uitgangspunt is herstelling van het ontspoorde stressmechanisme en ontspanningsmechanisme. Men neemt tegenwoordig amper de tijd om eens stil te staan bij het drukke leven welke een automatisme is geworden. Door spierontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en visualisatie worden lichaam en geest tot rust gebracht.

 
Bach BloesemTherapie:
De bloesemtherapie is een ondersteuningstherapie die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Het was zijn wens dat steeds meer mensen tot het besef zouden komen dat men zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid. Deze therapie maakt gebruik van bloesemessenties die de levenskracht van bloesems bevatten. De mens komt terug in zijn 'harmonie', waardoor herstel zal intreden en de gezondheid herwonnen kan worden.
  
Daarnaast maak ik tevens gebruik van o.a. de volgende therapieën:
Dorn therapie, Fyto-therapie, aromatherapie, etherische oliën, irisscopie....